Kerstmis met de Choir of Clare College Cambridge

Kerstconcert op donderdag 19 december 2019 in de Kathedraal St. Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem (ingang onder de torens!). Aanvang 20.00 uur. m.m.v. de Bavo Cantorij o.l.v. Sanne Nieuwenhuijsen

The Choir of Clare College, Cambridge maakt dit jaar zijn debuut in de Kathedraal St. Bavo te Haarlem met “A Clare Christmas”. Er worden feestelijke oude en nieuwe meesterwerken gezongen. Het Kerst Magnificat van Hieronymus Praetorius staat naast het spookachtige O Adonai van Roderick Williams. En met Es ist ein Ros entsprungen van Jan Sandström en een selectie van prachtige arrangementen komt u gegarandeerd in Kerstsfeer.

Het koor van Clare College, Cambridge, is een gemengd koor met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College, Cambridge. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

De Bavo Cantorij van de koren van het Muziekinstituut is door de dirigent van het Clare College Choir gevraagd mee te werken aan dit concert. Met trots presenteren wij u ook dit koor, dat inmiddels vele malen in Engelse kathedralen en colleges, waaronder het St. John’s College, Cambridge (de buren van Clare College), zijn stem heeft mogen laten horen. Laat u verrassen door de buitengewoon mooie zang en het bijzondere gebruik van de ruimte!

Kaartverkoop: www.bavoconcert.nl en VVV Grote Markt Haarlem (onder het stadhuis)
Emailadres: producent@koorschoolhaarlem.nl

Dit concert wordt georganiseerd door Koorschool St. Bavo Muziekinstituut te Haarlem.

Director of Music: Graham Ross
Orgel: Ashley Chow en George Gillow

Op de hoogte blijven

Wil je het laatste nieuws over de KoepelKathedraal Haarlem niet missen? We houden je graag op de hoogte!